sommarmöte 06 inbjudan föreläsningar verkstäder barn & unga
dagsprogram mötesfakta anmälan & pris mötesfolder vägbeskrivning

 

Vad är det att vara människa?

Frågan är omöjlig att besvara. Varje försök till svar blir en ny fråga. Likafullt måste vi fortsätta att ställa frågorna om människans värde och värdighet, om ansvar och brister, om frihet och gränser, om individ och kollektiv, om nöd och nåd.
Vad är det att vara människa? Intuitivt har vi delar av svar på frågan. Samtidigt måste vi fortsätta söka.

Under några sommardagar 2006 får vi dröja mellan frågor och svar. Vi får skapa ett mellanrum, ett rum för eftertanke och gemenskap. Nöd och nåd – om ansvar, frihet och gränser är temat för sommarmötet. Frihet och gränser är nödvändiga redskap för ett skapande och levande liv. Ansvar utan frihet är en omöjlighet. Ansvar utan gränser är omänskligt.

KHS inbjuder till samtal, föreläsningar, verkstäder, gudstjänst och fest under några dygn i början av augusti. Vi får teologisk inspiration och tankarna kring ansvar, frihet och gränser får konkretiseras som frågor om mänskliga rättigheter, asylrätt, relationen Palestina/Israel och ekologi. Vi får tillfällen till gemenskap, sång, dans och skapande. Dagarna rymmer föreläsningar, samtalsgrupper, gudstjänst, fest, musik, natur och bad.

Du är välkommen oavsett om du är ung eller gammal, kristen eller sökare, debattör eller lyssnare, enskild eller familj.

 

 

 

<<  t. Sommarmötet 2007